CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Unleash the penjenayah in you...


Akhirnye...setelah puas menelan air liur menunggu, Grand Theft Auto (GTA) IV akan kuar utk Windows!!! *hurraayy!!*... game nie mmg dh lame kuar kt PS3 n XBOX 360, tp bln November nnt akn kuar gak utk versi komputer...so, gamerz ahoy!!!

Sape yg xtaw psl GTA...game yg plg mencetus kontroversi kt dunia haha...game nie mmg terkenal dgn pengunaan bahasa yg agk kurang asam dgn keganasan tahap maksima... sgt tidak d recommend utk dak2 bwh umur, aku penah skali kasi anak2 sedara aku yg kecik tue men game nie, pas abes diorg men, sume dh reti sebot bitch, fuck dan mcm2 lg...mampos aku nk menjwb dgn parent diorg mase tue haha...

Apa yg best sgt GTA nie? Ape itu GTA?

- Basically, korg control da main character pas2 bleh pilih samada nk men mission (utk advance jln cerita game) atau korg bleh merayau2 sambil wt kacau, ade mcm2 jenis kenderaan bleh dpilih n senjata utk korg guna...

- Setiap siri GTA sgt berbeza dgn sebelomnye, kalo xcaye tgk bwh...

Ade bape jenis GTA sebenanye?

- GTA III (release 2001)


~ siri GTA first yg kuar dlm 3D (GTA seblom nie 2D, agk hampeh so abaikan)


- GTA Vice City (release 2002)


~ game nie mmg retro abes!! dgn grafik, soundtrack ala2 80-an, mmg style...


- GTA San Andreas (release 2004)


~ map dlm game nie mmg besar gile, puas nk explore...lengkap dgn parody Las Vegas, Los Angeles n San Fransisco...
~ mcm2 jenis kenderaan... curi jumbo jet kt airport, pas2 landing kt pantai yg penoh dgn org...sronok!!
~ grafik n in game details mmg advance gile berbanding dlu

- GTA 4 (release 2008)


~ fokus kt New York City, mmg sebijik btol bandar tue diorg buat dlm game nie
~ grafik lg superb
~ kalo nk curi kereta berkunci, tpakse pecahkan cermin dlu, pas2 kene hotwire nk idopkan enjin

~ kete xlg meletop kalo terbalik


~ ade handphone, bleh gune utk jumpe kwn, wt aktiviti, call 911 n mcm2 lg


~ ade cybercafe, korg bleh akses lebey 100 laman web even siap ade spam mail lg!!


~ ade television programmes, korg bleh tgk news, comedy, talk shows, sports n mcm2 lg, perghh


~ in game radio ade pelbagai genre, siap dgn 18 radio stations


~ korg bleh gune in game handphone utk downlod mp3 kt Amazon.com ble korg dgr lagu korg ske kt in game radio..juz dial ZIT-555-0100



Canggih gle kan game zaman skang?? cube bygkan dlm mase 10 tahun nnt pe jd kt game industri nie...nk bgtaw kt korg sume, utk GTA IV shj dh jual 3.6 juta unit pd hari first release...dlm first week dh untung dlm $ 500 juta!! to date, 10 juta copies dh terjual...perghhhh...aku mmg addict gle kt game nie, smpi kalo awek (skang ex) msg pon xbls wa ckp lu, mak panggil pon wat dek je kan so marilah kite same2 doakan game nie cepat2 kuar...haha

Post pasnie aku cite plak nape game yg bwk pengaruh xelok camnie bleh djual dgn byk skali n pihak mane yg menentang penjualan game yg sgt best ini...tngguuu

2 org xpuas ati:

izzat said...

ni smua info wikipedia, aku nk bnda baru.. bg info bg info.. bk srh pg bc wiki..haha

hadio69 said...

sharing is caring
ak mls nk bc kt wiki haha